موضوع بحث انسان پرورى، تربيت خليفة الله است؛ حرمتى كه قرآن براى انسان قائل شد اين بود كه فرمود مى خواهم خلیفه تعيين كنم و نفرمود مى خواهم خليف تعيين كنم. به گزارش خبرگزارى حوزه، حضرت آية الله جوادى آملى در ديدار مدير و اعضاى هيئت علمى مركز تحقيقات زن وخانواده وابسته به مركز مديريت حوزه هاى علميه خواهران، با بيان مطلب فوق، مقام انسان پرورى را بسيار مهم و ارزنده دانستند و ادامه دادند: اين كه خداوند فرمود مى خواهم خليفه تعيين كنم و نفرمود مى خواهم خليف تعيين كنم هاء در كلمه خليفه مربوط به تانيث نيست، بلكه هاء مبالغه است،مانند علامه؛ يعنى اين انسان بايد خيلى جانشين باشد، البته انبيا و اوليا قله خلافت را دارند و سايرانسا نها ساير مراحل خلافت را كسب مى كنند. حضرت آية الله جوادى آملى تأكيد كردند: درانسان پرورى، طرح و برنامه در درجه اول اهميت است و بعد اجرائيات. معظم له با اشاره به اين كه نيمى از جامعه را بانوان تشكيل مى دهند، افزودند: مردان جامعه همان احتياجاتى را دارند كه زنان دارند و به منظور پرهيز از اختلاط، بايد خانم ها اداره امور مربوط به خود را به دست گيرند و تمام نيازهاى مربوط به زن ها را خود زن ها انجام دهند. ايشان با بيان اين كه خانم ها بايد مطالبات خود را بفهمند، اظهار داشتند: زنان بايد اين واجب مطلق را كه مقدمات آن تحصيلى است، به دست آورند و اين مطالبه جامعه زنان رسميت دهند.
مفسر عالى قدر قرآن كريم، خاطرنشان كردند: مادر شدن مسئوليتى بر عهده زنان است و دولت بايد در اين كمك كند. معظم له گفتند: آباد كردن زمين به داشتن فرزند صالح و سالم است، اين مطالبه خدا از ماست كه راه آن نيز براى ما مشخص است. ايشان با اشاره به مسئوليت مهم خانواده ها و دولت در تكثير نسل صالح و سالم، اظهار داشتند: اگر دولت در تكثير نسل مسئول است، بايد تمام جوانب آن را در نظر بگيرد. اين مرجع تقليد با اشاره به وعده قرآن به حضرت نوح علیه السلام يادآور شدند: قرآن می فرمايد، اگر راه راست را ، پيش گرفتيد و به بيراهه نرفتيد، خداوند شما را با اولاد يارى میكند؛ البته طريقه استفاده از اين مدد استغفار است.
حضرت آية الله جوادى آملى با بيان اين كه ايجاد سكينه و آرامش روحى جامعه بر عهده زنان است، ادامه دادند: اگر زن نتواند آرامش جامعه را تأمين كند، رسالت الهى خود را انجام نداده است. اين مرجع تقليد با اشاره به حديثى از حضرت زهرا سلام الله علیها كه فرمود هاند: زينت زن در ديد ه نشدن او از سوى مرد نامحرم است، گفتند: معناى اين سخن آن نيست كه زن از منافع جامعه محروم شود، بلكه آن است كه همه كارهاى خود را به وسيله خود انجام دهد. حضرت آية الله جوادى آملى در بخش ديگرى از سخنان خود با تأكيد بر عمران و آبادانى سرزمين، به فرار مغزها از كشور به دليل برخى كمبودها اشاره كردند و گفتند: اگر در كارهاى اجتماعى كه واجب كفايى است كوتاهى كنيم، همه در روز قيامت مسئوليم.